Studiofotografie – toveren met flitslicht

Studiofotograaf Dennis Claes doet uit de doeken hoe je alles uit je flitslicht haalt. Dennis heeft een kenmerkende stijl, waarin hij het licht gebruik om de focus naar het model te brengen. Hij is gespecialiseerd in portret- en naaktfotografie. Hij startte met fotograferen in 1996. In 2013 startte hij zijn eigen fotostudio en organiseert hij sinds 2017 groepsshoots, One on One Shoots en private coaching voor fotografen van elk niveau.

Sinds 2018 zet hij zich in voor de fotografie community met zijn Facebookgroep en YouTube-kanaal waarin allerlei topics over modellenfotografie besproken worden.

Check het werk van Dennis op www.dennisclaes.be/home.

In deze workshop werken we met verschillende studio-opstellingen voor verschillende niveaus – zowel de beginnende als de gevorderde studiofotograaf kan dus in deze workshop terecht.

Beginners

Je gaat aan de slag met één flitslicht en leert hoe je controle krijgt over je achtergrond. Je leert ook hoe je het contrast kan bepalen door je positie te veranderen.

Gevorderden

Je leert om een klassieke belichting met vier flitslichten te maken. Er is extra aandacht voor de keuze van de modifier van je hoofdlicht, deze bepaalt namelijk de sfeer.

Experts

Je gaat aan de slag met twee strooilichten om zachte en tegelijk contrastrijke beelden te maken.

Naast deze technieken mag je allerlei kleine, maar nuttige tips verwachten. Je hebt bovendien de kans om vragen te stellen aan Dennis. Na een korte training, kan je zelf aan de slag op één of meerdere van de vier studiolocaties die we ter beschikking stellen.

 

Inschrijven

Dit is een betalende workshop, vooraf inschrijven is verplicht en kan vanaf 26 mei. Online registreren kan tot en met woensdag 19 juni, hierna worden de online registraties afgesloten. Zijn er nog plaatsen vrij? Dan kan je je op de Dag van de Fotografie nog ter plekke registreren (cash betalen)!

Volg je een betalende workshop? Je ontvangt op de Dag van de Fotografie een kortingsbon ter waarde van 10 euro. Bij inlevering van deze kortingsbon aan het Cursistenloket krijg je 10 euro korting bij je inschrijving voor een cursus uit het interessegebied Fotografie bij CVO De Verdieping. Alle voorwaarden van deze korting vind je in de bevestigingsmail die je ontvangt na je registratie voor deze workshop.

Info
  • Lesgever: Dennis Claes
  • Prijs: €20
  • Locatie: CVO De Verdieping - Grote fotostudio
  • Max. deelnemers: 16

Tijdstippen
  • Begin: 10:30
  • Einde: 13:00

Er is nog 1 plaats vrij.


  • Begin: 14:00
  • Einde: 16:30

Dit tijdstip is helaas volzet.


Schrijf je nu in!