Boekvoorstelling

Natuur- en landschapsfotografe Ingrid Vekemans en documentairefotografe Siska Vandecasteele komen hun nieuwe boeken voorstellen.

Deze boekvoorstelling is gratis toegankelijk voor iedereen! Wees er dus op tijd bij om een plaatsje te bemachtigen.

 

Siska Vandecasteele - Forain, Kaffers en Boerin.

 

‘Ik zie niet alle mensen graag, hè! Gij zijt gewoon iemand die lief is.’ – Johnny

Drie jaar lang volgt Siska Vandecasteele Johnny, die al heel zijn leven foorkramer is. Johnny geeft de fotografe een inkijk in de anders gesloten wereld van de kermis. Hij smijt de deuren van zijn huis én woonwagen voor haar open. Hij zet haar beurtelings op het verkeerde been, en aan het denken.

Dit boek schetst in woord en vooral beeld het verhaal van Johnny. Een typische atypische foorkramer. Maar Siska Vandecasteele legt op haar gevoelige plaat een wereld vast die langzaam aan het verdwijnen is. Een wereld die anders lijkt, maar niet zo verschilt met onze wereld. Die van de bezoekers of “kaffers en boerinnen”.

Hoewel, uiteindelijk is dit gewoon een verhaal van een man die zielsveel houdt van zijn moeder, en zich zorgen maakt over zijn kinderen.

 

Ingrid Vekemans - SAFARI! - De Essentie

 

Op de Dag van de Fotografie stelt Ingrid haar nieuwe boek 'SAFARI! - De Essentie’ voor! Ze krijgt veel vragen over haar fascinatie over de Afrikaanse wildernis, dit fotoboek is haar antwoord. Ze vertelt ons meer over het concept van haar boek. Na de boekvoorstelling is er de mogelijkheid om het boek van dichterbij te bekijken, en desgewenst te laten signeren en aan te kopen.

Info
  • Spreker: Ingrid Vekemans en Siska Vandecasteele
  • Locatie: ZLDR Luchtfabriek - Mezzanine